RĂZBOIUL LINGURILOR (2024)
Optzeci de bucătari „Black Spoon”(lingura neagră) cu un talent deosebit pentru arome se confruntă cu 20 de bucătari de elită „White Spoon”(lingura albă) într-o confruntare culinară acerbă între 100 de concurenți.

Ce este mirosul ăsta? Mirosul parfumat al primului reality show culinar coreean Netflix.
Și dacă există un lucru pe care te poți baza că îl va face un serial coreean fără scenariu, acela este să meargă până la capăt. Urmăriți Culinary Class Wars, competiția fierbinte care va vedea 100 de bucătari talentați mergând șorț la șorț într-o luptă dramatică pentru excelență culinară. Ați citit bine – gândiți-vă la Physical: 100, dar cu mai multe haine și o zonă plină de cuptoare în loc de noroi. Printre cei 100 de concurenți se află maeștri ascunși (aka „lingura neagră”) care îi vor provoca pe bucătarii-vedetă (aka „lingura albă”) să devină cei mai buni dintre cei buni din Coreea. Așadar, bucătarii-vedetă vor continua să domnească suprem sau maeștrii ascunși vor ajunge în vârf?
Preluare
Reality-show, 12 episoade, Marți in Coreea
Hardsub: Noemi
VIZIONARE PLĂCUTĂ!
EPISODUL 1 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 2 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 3 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 4 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 5 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 6 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 7 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 8 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 9 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 10 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 11 – SURSA NETU –– SURSA Vk
EPISODUL 12 – final – SURSA NETU –– SURSA Vk
https://blogul-lui-atanase.ro/2024/09/razboiul-lingurilor/CUTIA CU SURPRIZEREALITY SHOW
super serie ….cand vom avea un nou ep ???
In prima zi au lansat 4 episoade, episodul 5 va fi marti, 20 sept. Nu scrie inca nicaieri daca va fi doar unul sau mai multe. Vom vedea.
Noemi, la ce rețete sunt aici, îmi vine să mă bat singur.😭
You kill me!😂
Și chiar dacă mă repet, tot am să scriu. Atenționarea: „Vizionare doar dacă ești îndestulat cu „papa bun”” e de prisos, mai repede merge urarea: „Poftă bună la înghițit în sec”!😋
Mulțumesc frumos pentru surpriză, Noemi.
Chiar daca nu le putem face, macar ne inspiram din retetele lor. Stii ca imi mai fac cite un ramen (original) la miezul noptii cand ma uit la emisiune (si la alte seriale), nu-i asa? 😉
Totul la superlativ!
Multumesc echipei pentru aceasta serie!
Foarte frumos, interesant, relaxant dar si atractiv prin curiozitatile culinare prezentate, dobandind in acelasi timp multe informatii specifice diverselor bucatarii
cum ar fi: chineza ,italiana franceza… Un spctacol de voie buna si culoare. Multumiri pentru prezentare!
Si despre obiceiurile culinare din Coreea. Ca au mâncaruri specifice in anumite zone, care nu se fac nicaieri altundeva in tara. Si cand te gandesti ca au o suprafata de 2 ori mai mica decit Romania. Mi-a placut si mie foarte mult emisiunea.
Foarte interesant serialul!
Din vizionarea atâtor seriale coreene am reținut multe din mâncărurile lor obișnuite și preferate.Dar din păcate marea lor majoritate conțin ingrediente pe care noi nu le avem. Acel teokkboki nu se poate face fără pasta de soia fermentată.Galbi deasemenea necesită sosuri dulci cu miere pe care coreenii le pregătesc în casă sau le cumpără gata preparate. Totuși în fiecare iarnă îmi fac kimchi de varză chinezească, în supa de legume fierbinte pun un ou crud iar ramen îl pot pregăti și cu pastele instant care seamănă la prima vedere cu ramenul coreean.Ceva tot am învățat!
Serialul acesta, pe care am să-l urmăresc cu mare drag,e un concurs ca oricare. Participanții sunt bucătari cunoscuți,dețin locante unde se vinde mâncare.Din cei 80 de concurenți,cel care rămâne singurul după ce toți ceilalți sunt eliminați,,va câștiga 300 milioane won.
Jurizarea o fac doi vestiți bucătari cu 3-4 stele Michelin. Ceea ce îmi place e că aceștia nu gustă cu vârful buzelor cum se mai vede la acest gen de emisiuni, ci mușcă zdravăn,își umplu gura, uneori repetă gestul până a da verdictul.
Foarte, foarte interesant!! Mulțumesc blogului pentru ideea minunată de a-l prelua.
P.S. Nu începeți vizionarea dacă nu ați mâncat ca lumea:mult și bun!
Pe langa retete mai vedem povesti de viata si istorii ale unor mancaruri specifice. Mi-a placut foarte mult emisiunea.
Am întâlnit rețete din perioada Joseon și chiar Goguryeo. De nenumărate ori m-am întrebat când am văzut în serialele istorice mese încărcate, colorate, aspectuoase, oare ce or fi? Parțial m-am lămurit în „Giuvaerul Palatului” pe care chiar de curând l-am răsfoit.Apoi am văzut pregătirea celor 10-12 feluri de Kimchi în „Kimchi Family”. „Războiul lingurilor” e un corolar. Cu câteva clase peste bucătăria obișnuită. Mulțumesc ție pentru hardsub!! Cu drag, L.G.
Aș dori ca acest serial să fie vizionat și de acei bucătari români care „chefi” considerându-se, nu au niciun habar de ce înseamnă rafinament, combinarea gusturilor, experimente și dedicare. Am văzut 5 episoade din serial și am învățat o mulțime de lucruri. Nu ca să le aplic ci ca să le știu. De pildă eu nu știam ce este acea plantă „perilla” pe care am mai întâlnit-o în câteva seriale ca aliment. Este susan sălbatic, din semințele lui se extrage un ulei aromat. Nu știam că celebrul kimchi învechit timp de cca 6 luni este o delicatesă.Și încă multe altele. In anii trecuți la TV Paprika a existat un serial din câteva episoade „Gizzy și bucătăria coreeană”. O „chef” englezoaică sau americancă,a stat o perioadă în Coreea de Sud și a făcut cunoștință cu bucătăria lor, cea fără rafinamente, cea de toate zilele.O minune de serial unde am făcut cunoștință cu cele trei „chang” din bucătăria coreeană, care înseamnă paste de soia fermentată cu diverse adausuri, ardei iuți de ex, care necesită și un an fermentare și fără de care nu se concepe bucătăria în Coreea, ca adausuri la aproape orice fel de mâncare.Atunci am aflat de „supa de mahmureală”, de cum amestecă coreenii soju în bere prin acea piramidă de 30-40 de pahare, o adevărată dovadă de dexteritate. Acel serial l-aș mai revedea cu mare plăcere.
„Bătălia lingurilor” cu care mă delectez acum, e un serial deosebit mai ales pentru cei care vor să cunoască în materie culinară și altceva decât bucătăria din Balcani.Apoi e vorba și de competiție care devine din ce în ce mai interesantă și palpitantă.
M-am „luat cu vorba” ce de obicei! Scuze! Și iarăși multe, multe mulțumiri colectivului pentru alegerea acestui serial.
E un vis de reality show! Ce interesant concept de concurs! Înțelegi privind imaginile ce înseamnă „arta culinară”, pentru că în acest concurs chiar vedem „artă”!
Cei doi mari chefi, ambii cu 3 stele Michelin sunt regii. Ei percep gustul și aroma unei mâncări și legați la ochi. Sunt la episodul 8, s-au selectat 15 „supraviețuitori” deja îi cunosc și am simpatii care aș vrea să câștige.
N-am nicio îndoială că imediat ce îl voi termina îl voi relua de la capăt.Mulțumesc pentru minunatul dar pe care mi l-ați făcut!!
Cata diferenta intre felul in care gatesc si se comporta ei si ce vedem la noi….cat respect si finete au oamenii astia si cand gatesc! Nu urlete, tipete, injuraturi cum vedem in emisiunile romanesti faimoase pt gatit.